Общ награден фонд

Над 24 000 лв.

Сумата включва общата стойност на паричните и предметните награди и е динамична, защото имаме награда за всеки участник. Сумата се актуализира в реално време, като се взема предвид броят участници към дадения момент.

Голяма награда
5 000 лв.

Участникът, събрал най-много общи точки от четирите класации в края на състезанието, ще спечели голямата парична награда от 5 000 лв. + Почетен плакет - “Победител в #Markethon 2021”.

Индивидуално класиране
3 х 1 000 лв.

Победителят във всяка от трите класации - съдържание, видео и социални мрежи, ще получи парична награда от 1 000 лв. + Почетен плакет “Победител в категория ...”

Топ 2-5
4 х 4 х 1 000 лв. за Cloud услуги

Топ 5 участници (от 2-ро до 5-то място) във всяка от трите класации за съдържание, видео и социални мрежи ще получи награда под формата на ваучер за Cloud услуги в Jump.BG на стойност 1 000 лв. + Грамота.

Награда на журито - 1 х iPad Pro 11”

Нашето жури от доказани специалисти ще гласува и ще раздаде свои точки, а участникът, заел първо място в класацията на журито, ще получи специалната ни награда - iPad Pro 11” + Почетен плакет “Победител на журито”.

И още нещо
Всички участници получават
Хостинг ONE за 1 година

Всеки участник, регистрирал валидно участие спрямо правилата, ще получи напълно безплатно споделен хостинг ONE за една година на стойност 34.90 лв.

Времева линия

17.03.2021 - 06.06.2021

Подготвителен етап

Това е времето, в което да създадете своето съдържание и да регистрирате участие. По време на подготвителната фаза няма да бъдат обявявани участниците, няма да бъдат обявявани временни класации и няма да бъдат разпределяни точки.

07.06.2021 - 20.09.2021

Основен етап

Вие работите, за да подобрите представянето на вашето съдържание, а ние публикуваме временно класиране всяка седмица във вторник. Всяка временна класация носи точки (виж механиката по-долу). Нови участия могат да се регистрират през целия основен етап.

20.09.2021 - 25.10.2021

Финален етап

Състезанието между участниците продължава, но вече не могат да се регистрират нови участници. Само тези, регистрирали участие преди началото на финалния етап, участват в крайното класиране.

25.10.2021

Награждаване

Всички уастници са поканение на финалното събитие на живо. Ще пием по чаша вино, ще обменим опит и споделим емоции от състезанието, докато гледаме на живо финалните резултати, обявяването на победителите и разбира се - връчването на наградите!

Механика на #Markethon

Кратко и лесно за разбиране описание на правилата на състезанието. Молим да се запознаете и с подробните правила и условия.


Тема на състезанието: "Защо избрах хостинг в Jump?"

Създайте уникално
съдържание

Блог статия, уеб страница или видео - създайте най-готиното съдържание, свързано с темата на състезанието, и направете така, че всички да разберат за него. Идеалният вариант е да направите видео, което да включите в статия, и така ще участвате за всички класации едновременно и ще имате най-голям шанс да вземете голямата награда.

Регистрирайте вашето
участие

Регистрирайте участието си, след като се логнете в профила си в сайта на #Markethon. Трябва да посочите линкове към създаденото от вас съдържание по-горе. Единственото условие е да можете да докажете, че вие сте автор на съдържанието и имате контрол в сайта, в който то е публикувано (с изключение на видео платформите). ВАЖНО: Виж подробности в пълните правила.

Начисляване на точки
от 3-те класации

Всяка седмица във вторник правим временна класация към дадения момент и спрямо нея определяме точки за първите 30 участника. Първо място получава 30 точки, второ 29 и т.н. до последно - 1 точка. Временните класирания са общо 20 на брой (20 седмици), което дава възможност да съберете общо до 600 точки за всяка от трите класации.

Категория
“Уеб страници и статии”

Вашата статия може да бъде публикувана в блога ви или всеки друг уебсайт, който управлявате, а защо не и чисто нов сайт, който тепърва създавате. Създайте интересно съдържание и го споделете навсякъде, където можете. Осигурете му линкове от други сайтове, форуми и медии и работете по подобряването на вашето съдържание и класирането му в Google.

За да има обективен фактор при измерването на представянето на вашата статия, отчитаме позицията в Google Search по търсене на фраза “Защо избрах хостинг в Jump?”. Търсенето се извършва точно по този начин с кавички (т.е. Phrase Match). В тази класация отчитаме само и единствено органичните резултати за уебсайтове, като игнорираме видео, картинки, локални резултати (Карти и Бизнес) и т.н. Повече информация за това, как точно се отчита класирането технически, молим да прочетете в “Правила и условия за участие”.

Категория
“Видео”

Вашето видео може да бъде публикувано в YouTube, VBox7, Vimeo и всяка друга видео платформа, както и на ваш собствен хостинг. Участвате или със самото видео в платформата, или с предварително създадена статия, която включва видеото. Ако изберете варианта със статията, имате по-голям шанс да се класирате напред в общата класация, но не забравяйте да опишете необходимите тагове, които да укажат на Google, че това е статия с видео съдържание.

Класацията се формира на абсолютно същия принцип, като в категория “Уеб страници”, но този път гледаме само и единствено класирането в “Google Video”.

ВАЖНО: Ако участвате едновременно със статия с вградено видео и видеото ви е публикувано в някоя платформа за видео споделяне, за класацията ще разглеждаме и двата варианта като ще вземем предвид по-добрия ви резултат.

Категория
“Социални мрежи”

Споделете създаденото от вас текстово или видео съдържание във Facebook и включете ваши приятели, колеги и познати също да го споделят. Класацията автоматично ще отчете броя на харесванията, споделянията и коментарите на вашия линк и ще изчисли вашите точки. Точките се изчисляват по следния начин - Брой Споделяния х5 + Брой коментари х2 + Брой харесвания х1. На база на общия сбор точки бивате класирани. За общата класация отново определяме точки на ТОП 30 участници в същата последователност - 1-во място получава 30 точки, 2-ро - 29... 30-то - 1 т.

Важно е да отбележим, че тук, във временната класация за всяка седмица, отчитаме само новите резултати, натрупани след предишното отчитане на резултатите.

Класация
на журито

Нашето жури от ТОП експерти във всички области на онлайн маркетинга ще оценява качеството на създаденото от вас съдържание и вашите усилия да подобрите резултатите си във времето. Разбира се, оценката им ще бъде базирана на тяхната експертиза, но все пак са хора и ще бъде напълно субективна. За да направим баланс в обективността, сме поканили 5-ма експерти от различни области, и ще се постараем да поканим още, докато трае състезанието.

Журито ще гласува веднъж - в края на състезанието по време на финалния етап, когато регистрацията на нови участия е вече затворена, но точките, които ще получите от гласуването на журито, ще бъдат равностойни на всяка една от останалите 3 класации. Т.е. 1-во място ще получи 600 точки, 2-ро 580, 3-то 560 и т.н. Всяко следващо място до 30-то ще получи с 20 точки по-малко от предходното, като 30-то място ще получи 20 точки. Резултатът от гласуването на журито ще бъде обявен в деня на награждаването.

Обща
класация

В съвременния маркетинг са най-важни балансът и синергията между различните онлайн канали. Затова основното класиране е комбинацията от всички категории по-горе. Тук събираме точките, които сте получили по време на състезанието от класация "Уеб страници и съдържание" и "Видео", заедно с точките от класацията на журито и оформяме една обща класация. Максимумът точки, очевидно е 1840, а минимумът е 0 (ако нямате нито една точка от нито една от трите класации). Важно е да отбележим, че е възможно победителят в общата класация да не победи в нито една от другите класации, ако лидерите в тях нямат силно участие във всички категории. Разбира се, обратното е възможно и напълно логично - ако един участник стане на 1-во място във всяка една от останалите класации, то определено ще стане първи и в общата, което ще му донесе всички награди накуп ;).

ВАЖНО! (Промяна от 11.06.2021)

Поради технически проблеми зависещи от API на Facebook и невъзможността да отчитаме адекватно резултатите в класация "Социални мрежи" променихме правилата и точките от класация "Социални мрежи" не се отчитат в общата класация, но тя се запазва самостоятелно и определените награди за нея ще бъдат раздадени на съответните победители съгласно механизма ѝ.

Успех!